Kategorier
Teologisk Forum i Baptistkirken i Danmark

Perspektiver på den kristne nadver

Perspektiver på den kristne nadver. Teologisk Forum i Baptistkirken i Danmark. ISBN 978-87-970111-8-8.

Hvad har Ny Testamente at sige om nadveren, som de første kristne forstod den, og hvad har det at sige os om nadveren i dag? Det er temaet for Perspektiver på den kristne nadver.

Perspektiver på den kristne nadver kaster lys over de mange aspekter af nadveren i Ny Testamente i lyset af evangeliet om Guds rige og Jesus som opstanden frelser og herre. Derudover fortæller bogen om nadverens historie samt aktuelle praktiske aspekter af nadverfejringen.

Perspektiver på den kristne nadver er skrevet af Teologisk Forum i Baptistkirken i Danmark. Bogen henvender sig til alle med interesse for nadverens teologi og praksis.

Bogen kan bestilles her
Kategorier
Teologisk Forum i Baptistkirken i Danmark

Perspektiver på den kristne dåb

Perspektiver på den kristne dåb. Af Teologisk Forum i Baptistkirken i Danmark. 50 sider. ISBN 978-87-970111-1-9.

Hvad har Ny Testamente at sige om dåben som de første kristne forstod den, og hvad har det at sige os om dåben i dag? Det er temaet for Perspektiver på den kristne dåb.

Den kristne dåb er mange ting. Den er en begravelse af menneskets gamle ‘jeg’, som er dødt med Jesus på korset. Den er en bekendelse af den kristne tro. Og den er en indvielse til tjeneste for gudsriget. Og så er den så meget mere!

Perspektiver på den kristne dåb kaster lys over de mange aspekter af dåben i Ny Testamente i lyset af evangeliet om Guds rige og Jesus som opstanden frelser og herre.

Derudover fortæller bogen om dåbens historie, de første baptister og dåbens udformning i dag.

Perspektiver på den kristne dåb er skrevet af Teologisk Forum i Baptistkirken i Danmark. Bogen henvender sig til alle med interesse for den kristne dåb, og er velegnet til studiegrupper og undervisning, såvel som individuel opbyggelse.

Bogen kan bestilles her

Smagsprøver fra Perspektiver på den kristne dåb:

Kategorier
Teologisk Forum i Baptistkirken i Danmark

Anabaptist! Udvalgte tekster af reformationstidens døbere

Anabaptist! Udvalgte tekster af reformationstidens døbere. 127 sider. Apophasis 2017. ISBN 978-87-997967-9-3

Under reformationstiden i 1500-tallet fandtes en række kirkelige bevægelser, der ønskede at radikalisere reformationen i retning af større trosfrihed. De såkaldte ‘anabaptister’ eller ‘døberne’ er bedst kendt fra deres modstandere, men de skrev også selv til forsvar for deres opfattelser. Nærværende antologi bringer en række tekster af nogle af de vigtigste teologer og tænkere blandt reformationstidens døbere.

Antologien her indeholder følgende tekster:

Balthasar Hubmaier: Om kætterne og dem, der brænder dem (1524)

Balthasar Hubmaier: Kærlighedsløfte (1527)

Hans Denck: Bekendelse for byrådet i Nürnberg (1525)

Michael Sattler: Menighedsorden (1527)

Michael Sattler, m.fl.: Schleitheim-bekendelsen (1527)

Melchior Hoffmann: Guds forordning (1530)

Menno Simons: En principiel og klar bekendelse fra de stakkels, trængte kristne (1552)

Teksterne er oversat og kommenteret af Bent Hylleberg, Jacob Broholm Møller, Torben Andersen, Simon Krath-Andersen og Johannes Aakjær Steenbuch og udgivet med støtte fra BaptistKirken i Danmark.

Bogen kan købes hos Eksistensen